Rosénka - skupiny

TREPERENDY

Skupina Treperendy je nejstarší dětskou složkou souboru Rosénka. Jejím tanečníkům a tanečnicím je mezi osmi a šestnácti lety a někteří z nich spolu tancují už od čtyř let. To ale neznamená, že by to byla uzavřená parta, která mezi sebe nikoho nepustí. Naopak, rádi uvidí každého, kdo bude mít chuť si s nimi zatancovat a naučit se nové písničky.


Treperendy uvidíte na jevišti nejčastěji s hravě tanečními pásmy uzpůsobenými jejich věku a věkovým rozdílům ve skupině. Kromě her se ale učí i náročnější tance a zpěvy a pravidelně pořádají diskuse o různých tématech z oblastí folkloru a dřívějšího života na vesnici.


Vedoucí Treperend byla až do roku 2011 zakladatelka souboru Radka Baboráková. V posledních dvou letech spolupracovala s Natálkou Špiříkovou, kterou v Rosénce vychovala od jejích prvních krůčků a která od září 2011 už sama pokračuje v její tradici.


Treperendy se mohly představit na festivalech v Rožnově pod Radhoštěm, Strážnici, Tuchlovicích, Dýšině, v Praze a několika dalších městech v ČR.







Vedoucí skupinyNatálie Řehořová
KorepetitorTaťána Skálová
Nácvikpondělí 17:30–19:00, středa 18:00–19:30