guest productions

Zpěv noci vánoční


Zpěv noci vánoční

ZPĚV NOCI VÁNOČNÍ
18. prosince se v Anti.kvariátu DD odehraje vánoční koncert. Sopranistky Ada Bílková a Lucie Laubová představí netradiční melodie Vánoc. Kromě českých méně známých koled zazní také koledy zahraniční. Ty nás povedou vánoční atmosférou napříč světem.

Ada Bílková studuje na Akademii múzických umění v Praze ve třídě prof. Ivana Kusnjera. Je držitelkou 1. ceny Písňové soutěže Bohuslava Martinů, kde získala zároveň zvláštní cenu poroty za interpretaci písně Rozmarýn, na mozartovské Duškově soutěži vybojovala 2. místo. Koncertně vystupuje u nás i v zahraničí. Na podzim 2018 debutovala spolu s Pražským filharmonickým sborem a Českou filharmonií v newyorské Carnegie Hall, kde pod taktovkou Semjona Byčkova uvedli Mahlerovu Symfonii č. 2 c moll 'Vzkříšení', za kterou byli oceněni prestižní cenou Classic Prague Awards, a to hned ve třech kategoriích.

Lucie Laubová v nedávné době dokončila své magisterské studium na Akademii múzických umění v Praze ve třídě prof. Magdalény Hájóssyové. Již během svých studií rozvíjela bohatou koncertní činnost. V minulých sezonách hostovala ve Státním divadle v Košicích a v Liberci. Pravidelně ji lze slyšet na koncertech v pražském Klementinu a na sólových recitálech, které pořádá v České republice i v zahraničí. Na své pěvecké technice a interpretaci v současnosti pracuje pod vedením německé sopranistky Maidy Hundeling.