hosté

Divadelní sekce Praha


Příběhy obyčejného šílenství

Příběhy obyčejného šílenství – derniéra.
Mohlo by se zdát, že se jedná o zprávu bezmála 13 let starou, ale opak je pravdou. Derniéra hry Petra Zelenky se v Dejvickém divadle teprve bude konat, a to 7. června. A bude za účasti Ivana Trojana, Martina Myšičky a některých dalších osobností z původního obsazení úspěšné inscenace v režii autora z roku 2001.
Tentokrát se ale bude jednat o rovněž úspěšnou, ale o něco novější inscenaci hostujícího souboru Divadelní sekce Praha. Tento ryze amatérský soubor, který byl založen roku 2007 a od té doby nastudoval a odehrál deset inscenací, má na svém kontě kromě úspěšných titulů také účasti na prestižních festivalech amatérského divadla. Na programu má DSP aktuálně dvě hry, kromě Příběhů obyčejného šílenství ještě Společenstvo vlastníků. Soubor v minulosti využíval režijních konzultací Františka Zborníka a Pavla Štingla, aktuálně v této oblasti spolupracuje s dramaturgem a dlouholetým členem Činoherního klubu Praha Radvanem Páclem.
Představení DSP lze vidět nejčastěji v komunitním centru Vlna Ďáblice nebo v černošickém Club Kinu.
Soubor pravidelně vystupuje v rámci grantu MK ČR v pražském Činoherním klubu.
A právě tam, po loňském listopadovém představení, se zrodila myšlenka o výjimečném návratu titulu na místo činu nebo spíše do místa zrodu. A to při symbolické příležitosti, jakou bude derniéra inscenace, která je na repertoáru DSP od roku 2016.
Divadelní sekce Praha tedy přijala pozvání Dejvického divadla a 7. června se na scéně Dejvického divadla s inscenací rozloučí. Tuto událost podpoří někteří členové souboru DD, kteří před jedenadvaceti lety stáli na jevišti ve světové premiéře.

Černá komedie Petra Zelenky předkládá nejednoduchý příběh ze současnosti. Kde jsou hranice normálnosti? Co je to vlastně bláznovství? A jaké máme právo odlišné chování soudit? Doufáme, že Vás toto představení plné absurdních situací, svérázných postav, různých podob lásky, černé magie a náhodných telefonních hovorů zaujme, stejně jako nás.
V režii DSP a za organizačního vedení Jaroslava Novotného hrají Jan Kuna, Klára Anghelescu, Luděk Blaheta, Lucie Bláhová, Rosťa Bílík, Michaela Ničová, Filip Řezníček nebo Zdeněk Třískala, Romana Štruncová, Tomáš Kamarád, Ilona Kašpárková, Petra Opplová a další.

http://divadelnisekce.cz/